6pm.fi

6pm.fi

Miksi sijoittaa kultaan jo tänään?

Miksi sijoittaa kultaan jo tänään

Kulta. Huippuharvinainen, kaunis ja ainutlaatuinen. Kulta on jo tuhansia vuosia ollut arvostettu juuri sen takia, että siihen on suhteellisen turvallista varastoida arvoa. Kullan arvo on pysynyt suhteellisen stabiilina pidempiä aikoja eikä sen arvoon vaikuta yksittäisten maitten poliittiset päätökset samassa mittakaavassa kuin monet muut varat. En sano etteikö vaikuttaisi, mutta kulta on ollut todella piitkään immuunein vara silloin kun muut vastaavat ottavat osumaa maailman tapahtumien takia.

Kullan luottoriski on melkein olematon ja vaikka markkinariski on olemassa, on kulta aina ollut todella turvallinen sijoituskohde epävarmoina aikoina. Kulta on ikään kuin turvasatama monelle järkevälle sijoittajalle ja varallisuuden hoitajalle.

Jo pari sataa vuotta, kullan arvo on seurannut inflaatiota ja kulta on todettu olevan hyvä osa sijoittajan salkkua. Kullan arvo on perinteisesti liikkunut itsenäisesti muista sijoituksista ja taloudellisista indikaattoreista. Jopa pieni määrä kultaa salkussa, pienentää salkun yleistä riskiä.

Useimmat sijoitussalkut ovat sijoitettuna pääosin perinteisiin taloudellisiin varoihin kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin. Koko syy hajautettuun sijoittamiseen on sijoitusten suojaus yksittäisen varan heilahduksia vastaan. Eli riskien hallinta. Salkut joissa on myös kultaa, pärjäävät yleisesti hieman paremmin, kun ajat ovat epävarmat kuin salkut joissa ei ole lainkaan kultaa.

Kulta on siitä erikoinen, että se on sekä hyödyke että taloudellinen vara. Juuri tämän takia se ei ota yhtä herkästi osumaa silloin kun markkinat ovat muuten epävarmoja.

Jotkut tutkimukset ovat näyttäneet, että perinteiset sijoitusten hajauttajat kuten joukkovelkakirjat ja muut vaihtoehtoiset varat eivät aina pärjää kovinkaan hyvin silloin kun markkinat ovat epävakaat. Jopa pieni osuus kultaa, auttaa tällöin sijoittajaa suojautumaan paremmin silloin kun vaikuttaa siltä, että kaikki muu epäonnistuu ja menettää arvoaan.

Kulta parantaa myös tulojen stabiliteettia ja ennustettavuutta. Se ei korreloi muitten varojen mukaan, sillä sen arvo ei perustu samoihin seikkoihin kuin muut varat. Kulta on selkeästi vähemmän ailahteleva sijoitus kuin hyvin pitkälti kaikki muut sijoitusluokat.

Kullan arvo sinä mielessä mitä sillä voi oikeasti ostaa, on pysynyt hämmästyttävän stabiilina. Verrattuna moneen valuuttaan tämä on erikoista, sillä monet valuutat ovat perinteisesti menettäneet arvoansa.

Perinteisesti pääsy sijoittamaan kultamarkkinoihin on ollut laaja. Sijoittaja voi ostaa oikeata fyysistä kultaa kuten kultakolikkoja tai kultaharkkoja. Mikäli sijoittaja haluaa ostaa suurempia määriä kultaa, voi hän palveluiden kautta ostaa kultaa joka varastoidaan asiakkaan/sijoittajan puolesta. Hän voi myös sijoittaa suoraan futuureihin tai jopa sijoittaa suoraan kaivosprojekteihin tai rahastoihin.

Kuten näemme, on kulta ikivanha sijoitus ja mahdollisuuksia sijoittaa siihen löytyy todella runsaasti.

Comments are Closed

© 2018: 6PM Sijoituspaja | Easy Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress